A20 komend weekend dicht tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis

08-09-2021 3303 keer bekeken

Van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 september werkt BAAK op de A20 tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis.

De snelweg wordt voor deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Kethelplein en af- en oprit 7 Maassluis. Tijdens deze afsluiting worden onder andere nieuwe verkeerssystemen geïnstalleerd en tijdelijke geluidschermen geplaatst.

De werkzaamheden
Tijdens dit weekend is het gehele tracé tussen het Kethelplein en Maassluis aan de beurt. De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Vervangen van de technische systemen
  Er komt een nieuw portaal bij het voormalig tankstation Aalkeet en over het hele tracé gaat BAAK matrixborden aan de nieuwe portalen hangen en detectielussen in de weg aanbrengen.
 • Verleggen en verbreden op- en afritten
  Oprit 8 (Vlaardingen West) richting Hoek van Holland wordt een stuk naar het noorden verplaatst om ruimte te maken voor verbreding van de snelweg. Afrit 9 (Vlaardingen) wordt verbreed om een tijdelijk geluidsscherm te plaatsen.
 • Geluidsschermen
  In september begint het verplaatsen en deels verhogen van de geluidsschermen aan de zuidkant van de A20. In dit weekend worden daarom deels tijdelijke geluidsschermen aangebracht om de geluidshinder van het verkeer te beperken. Aan de noordkant wordt de  begroeiing tegen het geluidscherm tussen de Holysingel en de Vlaardingervaart verwijderd.
 • Damwanden
  Bij het voormalig tankstation Aalkeet moet een oude wateronderdoorgang, een zogenoemde ‘duiker’, worden vervangen. Daarvoor worden tijdens dit weekend damwanden aangebracht. Begin 2022 gaat de bouw van deze duiker verder.
 • Herstel viaduct Holysingel
  Het door eerdere aanrijdingen beschadigde A20-viaduct over de Holysingel wordt op zaterdag 11 september hersteld.

Werktijden en hinder
Het werk op de A20 gaat tussen 10 en 13 september dag en nacht door. Dit zorgt voor geluid in de omgeving, onder meer vanwege het verwijderen en plaatsen van geleiderail en wegwerkzaamheden zoals het frezen van asfalt, het slijpen in het wegdek voor het aanbrengen van detectielussen, asfalteren en het plaatsen van barriers. Ook kan ’s nachts verlichting zichtbaar zijn. Werkzaamheden met veel geluid zoals het aanbrengen van damwanden en portalen worden overdag uitgevoerd.

Afsluitingen en omleidingen
Tijdens deze werkzaamheden is de A20 vanaf vrijdag 10 september 20.00 uur tot maandagochtend 13 september 05.00 uur in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Kethelplein en af/oprit 7 Maassluis. Verkeer moet rekening houden met 10 tot 30 minuten vertraging.

Er worden omleidingen ingesteld en waar nodig verkeersbegeleiders ingezet.

Meer informatie over werkzaamheden? Bekijk dan ook de Bouwberichten

Cookie-instellingen