Afsluiting fietspad voor verbreding A20-viaduct over Vlaardingervaart

19-05-2021 628 keer bekeken

Bouwconsortium BAAK start met de verbreding van het viaduct van de A20 over de Vlaardingervaart. Aan de zuidkant wordt vijf meter aangebouwd.

Bij de werkzaamheden worden grote machines ingezet. Aan de oostkant van het viaduct is te weinig ruimte om deze op veilige afstand van het fiets- en het voetpad te plaatsen. Daarom wordt vanaf maandag 7 juni 2021 tot het eind van het jaar op doordeweekse dagen (van maandag 06:00 uur tot vrijdag 17:00 uur) het fietspad aan de oostkant van de Vlaardingervaart (Trekkade), tussen de Gretha Hofstralaan en de Julianalaan, afgesloten. Het naastgelegen voetpad is tot het eind van het jaar ook afgesloten. In het weekend en op feestdagen is het fietspad open en kunnen voetgangers hier ook gebruik van maken.

Er worden omleidingsroutes ingesteld via de Holysingel en de fietspaden aan de westkant van de Vlaardingervaart. In mei legt BAAK bij de Broekkade een tweede fietspad aan naast het bestaande fietspad. Tijdens de werkzaamheden voor de verbreding is altijd één van deze fietspaden open. Incidenteel kan vanwege veiligheid een afsluiting van beide fietspaden toch noodzakelijk zijn. Hierover wordt u tijdig geïnformeerd.

20 en 21 mei aanpassen fietspaden
Op donderdag 20 en vrijdag 21 mei wordt tussen de Westlandseweg en de A20 het fietspad aan de westkant van de Vlaardingervaart aangepast, zodat het geschikt is als omleidingsroute. Beide dagen is het fietspad tussen 07:00 uur en 16:00 uur afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad langs de Burgemeester Heusdenslaan.

Ook aan de oostkant wordt de omleidingsroute aangepast. Bij de Gretha Hofstralaan verruimt BAAK op 20 en 21 mei de aansluiting van het fietspad op de weg. Verkeersregelaars leiden fietsers langs de werkzaamheden. Begin juni wordt tussen de Holysingel en de Gretha Hofstralaan een nieuw stukje fietspad aangelegd. Op deze plek ligt al een olifantenpaadje dat in de praktijk veel gebruikt wordt als doorsteek.

Cookie-instellingen