Bouw geluidscherm Holy Zuid

05-05-2021 426 keer bekeken

Op maandag 17 mei start bouwconsortium BAAK met de bouw van een geluidscherm aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Holysingel.

Aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Holysingel bouwt BAAK een betonnen geluidscherm van vier meter hoog. Het scherm is qua uiterlijk vergelijkbaar met het geluidscherm dat al aan de zuidkant van de A20 staat. De werkzaamheden starten bij het Kethelplein en schuiven op richting de Holysingel.

Er worden elke zes meter twee buispalen aangebracht voor de fundering van het scherm. Deze palen zijn tussen de 5 en 11 meter lang. Als de buis op de juiste diepte in de grond zit, wordt hij tot de juiste hoogte ingekort. Vervolgens komt er wapening in en wordt de buis volgestort met beton. BAAK verwacht dat in augustus 2021 alle funderingspalen in de grond zitten. Daarna kan gestart worden met de opbouw van het scherm. Hierover volgt later meer informatie.

Werktijden en hinder

BAAK bouwt aan het geluidscherm van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Aan de noordkant van de A20 legt BAAK momenteel een werkweg aan tussen de Holysingel en het Kethelplein. Het bouwverkeer rijdt via deze weg naar het bouwterrein. Bij de Lepelaarsingel zorgen verkeersregelaars voor een veilige oversteek.

Aangepaste heitechniek

Voor het aanbrengen van de palen gebruikt BAAK een techniek die minder geluids- en trillingshinder geeft dan traditionele betonnen heipalen. Alhoewel BAAK met deze methode de geluidsoverlast in de omgeving beperkt, kan het aanbrengen van de palen hoorbaar zijn. Ook de overige werkzaamheden kunnen zorgen voor geluid.

Cookie-instellingen