Verwijderen en plaatsen geluidschermen viaduct Vlaardingervaart

23-04-2021 824 keer bekeken

Het A20-viaduct over de Vlaardingervaart wordt vanaf half mei aan de zuidkant vijf meter verbreed. Vanaf vrijdag 7 mei treffen we voorbereidingen voor deze verbreding. BAAK verwijdert dan in de nacht het geluidscherm dat op het viaduct staat en plaatst een tijdelijk geluidscherm terug.

Verwijderen en plaatsen geluidscherm
Op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei verwijdert BAAK in de avond en nacht met een kraan vanaf de A20, het geluidscherm dat aan de zuidkant op het viaduct staat (zie bovenstaande afbeelding). Als het werk langer duurt dan gepland, wordt er doorgewerkt op zondag 9 mei. Op maandag 10 mei plaatst BAAK een tijdelijk geluidscherm op het viaduct terug. Als het plaatsen van het scherm langer duurt dan verwacht, wordt er ook op dinsdag 11 mei in de nacht doorgewerkt. Met het tijdelijke scherm beperken we tijdens de bouwperiode de geluidsoverlast van het verkeer op de A20. Op 8, 9 en 10 mei staat er geen geluidscherm op de zuidkant van het viaduct. Dit zorgt voor meer geluid van het verkeer in de omgeving.

Hinder
Voor de werkzaamheden aan het geluidscherm zijn afsluitingen op de snelweg nodig. Dit mag alleen als er minder verkeer rijdt, daarom werkt BAAK vanaf 21:00 uur tot de volgende morgen. Voor de werkzaamheden wordt er gebruik gemaakt van grote machines, deze zorgen voor geluid in de omgeving. Mogelijk hoort u ook het bouwverkeer en ziet u de verlichting van de bouwplaats.

Verkeersmaatregelen
Voor de werkzaamheden zijn op 7, 8 en 10 mei vanaf 21:00 uur oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) van de A20 richting Rotterdam afgesloten. Op zaterdagochtend duren de afsluitingen tot 08:00 uur, op zondagochtend tot 09:00 uur en op dinsdagochtend tot 05:00 uur. Op de A20 is ter hoogte van het viaduct over de Vlaardingervaart de rechter rijstrook dicht. Verkeer kan via de linker rijstrook langs de werkzaamheden rijden.

Omleidingen
Verkeer voor de oprit bij de Marathonweg wordt via de Westlandseweg en de Burgemeester Heusdenslaan omgeleid naar de oprit van de Holysingel. Verkeer voor afrit 9 Vlaardingen kan keren bij af- en oprit 11 Schiedam en via de andere rijbaan terugrij- den naar afrit 9. Deze route wordt met gele borden aangegeven. U kunt natuurlijk ook bij afrit 8 Vlaardingen-West de snelweg verlaten.

De fietspaden onder het viaduct blijven tijdens de werkzaamheden open. Voor de veiligheid wordt tijdens hijsbewegingen het verkeer op het fietspad stilgezet. Dit duurt maximaal 10 minuten. De scheepvaart op de Vlaardingervaart ondervindt geen hinder van het verwijderen en plaatsen van het geluidscherm.

Cookie-instellingen