Op 19 april start renovatie viaduct Vlaardingervaart

16-04-2021 707 keer bekeken

Op maandag 19 april start bouwconsortium BAAK met de renovatie van het viaduct bij de Vlaardingervaart. De betonnen landhoofden waar de uiteinden van het viaduct op steunen, worden gerenoveerd zodat ze weer minimaal dertig jaar meekunnen.

Het viaduct wordt vanaf mei aan de zuidkant ook vijf meter verbreed.

Renovatie
De renovatie wordt aan de onderkant van het viaduct uitgevoerd. BAAK begint aan de oostkant. Om het werk uit te kunnen voeren worden er steigers gebouwd aan bij het uiteinde van het viaduct. De buitenste laag van de betonnen landhoofden wordt deels weggehakt of onder hoge druk afgespoten. Vervolgens wordt een nieuwe laag beton aangebracht.

Afgeschermd werkgebied
Aan de oostkant van het viaduct zijn de werkgebieden voor de renovatie al ingericht. Ze worden onder het viaduct afgeschermd met een hek dat is dichtgemaakt met doek.

Bereikbaarheid werkterreinen
Werkverkeer voor de oostkant van het viaduct rijdt vanaf de A20 via de Holysingel, Burgemeester Heusdenslaan en een eigen werkweg naar het bouwterrein, route 1 op de afbeelding.

In mei start BAAK aan de westkant van de Vlaardingervaart met de werkzaamheden voor de verbreding van het viaduct. Hiervoor wordt vanaf 30 april een werkweg aangelegd langs de Watersportweg richting de Vlaardingervaart (route 2 op de afbeelding). Op de Watersportweg komt een in- en uitrit voor het werkverkeer. De werkweg is begin mei klaar. BAAK maakt begin mei ook werkterreinen onder het viaduct.

Werktijden en hinder
Het renovatiewerk wordt door BAAK uigevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Het verwijderen van het beton van de landhoofden zorgt voor geluid in de omgeving.

Cookie-instellingen