Afrondend werk Broekpolderweg

19-03-2021 678 keer bekeken

De werkzaamheden voor het persriool bij de Broekpolderweg zijn bijna afgerond. De afgelopen maanden is bij de volkstuinen en de scouting de zuidelijke rijbaan opnieuw aangelegd, zijn de parkeerplaatsen in de middenberm gemaakt en zijn bomen geplant. 

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart wordt de noordelijke rijbaan weer terug in zijn oorspronkelijke staat gebracht. Hiervoor wordt de tijdelijke verbreding die vorig jaar is gemaakt weer weggehaald. Daarna frezen wordt het bestaande asfalt gefreesd en nieuw asfalt aangebracht. 

Tijdens de werkzaamheden aan de noordelijke rijbaan, rijdt het verkeer in beide richtingen over de zuidelijke rijbaan, er worden tijdelijk vijf passeerhavens ingericht (zie afbeelding). Op vrijdag 26 maart gaat de noordelijke rijbaan weer open voor het verkeer en kan het verkeer weer via beide rijbanen rijden en gebruik maken van de parkeerplaatsen. Ook het kruispunt bij de manege gaat dan weer open. De parkeerplaatsen bij de gemeentewerf blijven de komende tijd ook nog beschikbaar.

Van maandag 29 maart tot en met vrijdag 2 april wordt de tijdelijke bypass ter hoogte van de hockeyvelden verwijderd. Het verkeer ondervindt hier weinig hinder van.

In mei is nog een afsluiting nodig voor het herstel van het kruispunt bij de manege. Hierover ontvangt u later meer informatie. Als de kruising klaar is gaat ook het fietspad aan de oostkant van de Broekpolderweg weer open.

Cookie-instellingen