Nachtwerkzaamheden bij Holysingel

19-03-2021 617 keer bekeken

Eind januari legde bouwconsortium BAAK een in- en uitrit voor werkverkeer aan op oprit 9 Vlaardingen van de A20. Het werkverkeer steekt de op- en afrit van de snelweg over om op het werkterrein langs de snelweg te komen.

Voor een veilige oversteek plaatst BAAK op 23, 24 en 25 maart extra verkeerslichten en worden bestaande verkeerslichten verplaatst. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren moeten de op- en afrit en het oostelijke fietspad van de Holysingel worden afgesloten. Dit mag alleen als er minder verkeer rijdt, daarom werkt BAAK in de avond en de nacht.

Achtergrond
Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding wordt de A20 tussen het Kethelplein en het toekomstige knooppunt Vlaardingen (bij de Krabbeplas) verbreed van 2 naar 3 rijstroken per rijrichting. Langs de A20 richt BAAK werkterreinen in. Om deze te kunnen bereiken, worden er in- en uitritten voor bouwverkeer gemaakt.

Aanleg verkeerslichten
Op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 maart plaatst BAAK de verkeerslichten en sluiten ze aan. Ook de belijning op de op- en afrit wordt aangepast. De werktijden zijn tussen 21:00 en 05:00 uur. De werkzaamheden zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

Afsluitingen en omleidingen
Voor de werkzaamheden worden af- en oprit 9 Vlaardingen van de A20 richting Hoek van Holland afgesloten op 23, 24 en 25 maart tussen 21:00 en 05:00 uur. Verkeer voor afrit 9 (Holysingel) kan keren bij afrit 8 Vlaardingen-West. Verkeer voor de A20 richting Hoek van Holland, wordt omgeleid via de Burgemeester Heusdenslaan en de Westlandseweg naar oprit 8 bij de Marathonweg.

Deze nachten is ook het oostelijke fietspad van de Holysingel ter hoogte van de A20 afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad aan de overkant.

Werkweg
Vanaf maandag 29 maart legt BAAK aan de noordkant van de snelweg een werkweg aan. Dit gebeurt overdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Er wordt gewerkt vanaf de werkinrit bij de Holysingel naar de Lepelaarsingel. Voor de aanleg wordt eerst grond weggegraven en vervolgens wordt een laag zand en puin aangebracht. De bouw van de werkweg duurt ongeveer twee weken.

Cookie-instellingen