Educatieve speeltuin en ‘mini-bos’ middenin Vlaardingen aangelegd

09-03-2021 1309 keer bekeken

Op dinsdagochtend 2 maart was het een drukte van belang in de Bleekstraat in het centrum van Vlaardingen. Daar staken zo’n 25 scholieren van groep 4 van basisschool Het Spectrum uit Vlaardingen-Oost de handen flink uit de mouwen.

De kinderen gingen aan de slag om in een nieuw natuurparkje bomen te planten voor een minibosje en een educatieve speeltuin.

Een plek die voorheen bedekt was met asfalt met daarop een trapveld en verouderde speeltoestellen. Spelende kinderen kwamen er nauwelijks. Maar op initiatief van een aantal buurtbewoners en met steun van onder meer de gemeente Vlaardingen en stichting Boombehoud Vlaardingen is er inmiddels een nieuw groen pareltje ontstaan.

Ook het project Blankenburgverbinding werkt hier graag aan mee door de bomen en struiken voor het nieuwe natuurparkje te leveren. Een belangrijke opgave van ons project is om alle bomen te compenseren, die voor de aanleg van de Blankenburgverbinding moesten worden verwijderd. Dat gebeurt zo veel mogelijk dichtbij het projectgebied en daarom leveren we graag een bijdrage aan een mooi initiatief als het vergroenen van een speelplaats midden in de stad.

Wij waren erbij toen de eerste schep de grond in gingen en maakten de volgende video:
 

 
Cookie-instellingen