Bomen verwijderen langs A20 in de nacht

18-02-2021 353 keer bekeken

Op maandag 22 februari en dinsdag 23 februari werkt BAAK in de nacht aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Lepelaarsingel. Er worden bomen verwijderd om ruimte te maken voor de bouw van een nieuw geluidscherm.

Werkzaamheden
Aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Holysingel komt een betonnen geluidscherm van vier meter hoog. De bouw van het geluidscherm start dit voorjaar. Om ruimte te maken voor het scherm, moeten 33 bomen die langs de A20 staan verwijderd worden.

 

Om veilig te kunnen werken, moeten er op de A20 rijstroken worden afgesloten en in het Kethelplein verbindingsbogen. Dit mag alleen in de avond en nacht als er minder verkeer rijdt. Dit gebeurt op 22 en 23 februari tussen 21:00 uur en 05:00 uur. Vanwege de nachtafsluitingen voert BAAK gelijktijdig werkzaamheden aan de zuidkant van de A20 uit. Hier maken ze een boring onder de snelweg voor stroomkabels voor de matrixborden die boven de weg hangen en de verlichting. Deze boringen geven weinig hinder.

In de nacht worden alleen noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd. Voor het kleinmaken en afvoeren van de bomen hoeven geen rijstroken te worden afgesloten. Deze werkzaamheden vinden daarom overdag plaats tussen 07:00 uur en 19:00 uur.

Nieuwe bomen
Een aantal van de bomen die weg moeten, zijn grote abelen. BAAK heeft in het voortraject goed bekeken of het mogelijk is om deze te behouden. Dit is helaas niet mogelijk. De afstand tussen de stam van de abelen en het nieuw te bouwen geluidscherm is daarvoor te klein. In goed overleg met de gemeente Vlaardingen en de bomenverenigingen worden hier andere geschikte bomen geplaatst ter compensatie.

Hinder
Voor het weghalen van de bomen wordt gebruik gemaakt van machines, deze zorgen voor geluid in de omgeving. Mogelijk hoort u ook het bouwverkeer en ziet u in de nacht de verlichting van de bouwplaats. Door alleen de noodzakelijke werkzaamheden in de nacht uit te voeren, willen we de hinder voor de omgeving beperken.

Afsluitingen en omleidingen

Voor de werkzaamheden zijn in het Kethelplein afsluitingen nodig:

  • de verbindingsbogen van de A4 (in beide richtingen) naar de A20 richting Hoek van Holland;
  • de verbindingsboog van de A20 richting Rotterdam naar de Beneluxtunnel;
  • de doorgaande rijbaan op de A4 richting Delft/Den Haag.

Verkeer wordt omgeleid naar de A20 richting Rotterdam en kan bij af- en oprit 11 Schiedam keren en via de A20 terugrijden naar het Kethelplein. Hier kan het verkeer doorrijden richting Hoek van Holland of afslaan naar de A4 richting Delft. Verkeer voor Den Haag wordt omgeleid via de A20 en de A13.

Cookie-instellingen