A15 Rozenburg dicht voor verwijderen tijdelijke verkeersmaatregelen

05-02-2021 321 keer bekeken

Rijkswaterstaat treft maatregelen om ook tijdens het verwachte extreme winterweer snelwegen veilig open te kunnen houden. Om deze reden wordt de tijdelijke versmalling op de A15 ter hoogte van Rozenburg vannacht teruggebracht van 2x2 naar 2x3 rijstroken per rijrichting.

Afrit 14 Rozenburg Centrum van de A15 uit de richting Europoort blijft afgesloten. Om de verkeerssituatie aan te kunnen passen, is de A15 bij Rozenburg vanavond en vannacht in beide richtingen afgesloten.

Nachtafsluiting A15
Tussen vanavond 22:00 uur en 08:00 uur morgenochtend is de A15 ter hoogte van Rozenburg afgesloten. In de richting van Europoort is de snelweg dicht tussen oprit 15 Welplaatweg en afrit 12 Brielle. In de richting Rotterdam is de snelweg afgesloten tussen oprit 12 Brielle (Thomassentunnel) en afrit 14 Rozenburg Centrum. Ook alle tussengelegen op- en afritten zijn dicht. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, gaat de weg ook eerder open.

Omdat de aanpassingen met spoed worden uitgevoerd, kunnen er geen gele omleidingsborden worden geplaatst. Het verkeer kan via de Calandbrug, Droespolderweg en Botlekweg (v.v.) rijden.

Aanpassen planning
In de versmalde situatie kunnen sneeuwschuivers de A15 niet schoonvegen, daarom wordt de wegsituatie aangepast. Dit is mogelijk omdat de werkzaamheden aan de fly-over voor het nieuwe knooppunt Rozenburg voorspoedig verlopen en bouwconsortium BAAK een aantal werkzaamheden verschuift. Aangezien nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond blijft het noodzakelijk om afrit 14 Rozenburg centrum tot 21 februari dicht te houden.

Cookie-instellingen