Afsluitingen Broekpolderweg voor autoverkeer in periode 28 oktober - 18 december

22-10-2020 937 keer bekeken

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is de Broekpolderweg in Vlaardingen van maandag 2 november tot en met vrijdag 18 december afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad. In deze periode wordt de Broekpolderweg verlegd.

Van woensdag 28 tot vrijdag 30 oktober zijn er voorbereidende werkzaamheden. Deze drie dagen is de Broekpolderweg tussen 06.00 en 18.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

Auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid

Het auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A20. Woningen en bedrijven aan de Kortebuurt zijn bereikbaar via Maassluis. De verenigingen aan de Broekpolderweg en het recreatiegebied bij de Krabbeplas zijn bereikbaar via Vlaardingen.

Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad

Van 28 tot en met 30 oktober wordt voor (brom)fietsers een tijdelijk fietspad langs de A20 aangelegd, zodat zij vanaf november veilig langs de werkzaamheden kunnen rijden. Tijdens de aanleg van het fietspad kunnen (brom)fietsers nog gebruik maken van de Broekpolderweg. Vanaf 2 november gebruiken zij het tijdelijke fietspad.

Verleggen Broekpolderweg

Vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding krijgt de A20 tussen Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen in beide richtingen een extra rijstrook. Om ruimte te maken voor de verbreding wordt een deel van de Broekpolderweg tien meter naar het noorden verschoven (zie afbeelding). Hierbij worden de bestaande klinkers waarmee de weg is bestraat hergebruikt. Tegelijkertijd worden op dezelfde locatie leidingen verlegd. De werkzaamheden starten op 2 november en duren in ieder geval tot 18 december, maar mogelijk langer.

Vlog over werkzaamheden Broekpolderweg

In deze vlog legt Maarten Hogenes, van bouwconsortium BAAK, uit welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden op de Broekpolderweg.

Cookie-instellingen