Voorbereidende werkzaamheden voor verbreding A20

15-10-2020 986 keer bekeken

De A20 wordt vanaf knooppunt Kethelplein tot net voorbij de Krabbeplas verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken. De verbreding start in januari 2021. Dit najaar voert bouwconsortium BAAK voorbereidende werkzaamheden uit. Half oktober start de aannemer met onderhoud aan het viaduct over de Lepelaarsingel

Van maandag 19 oktober tot in januari 2021 krijgt het A20-viaduct over de Lepelaarsingel een opknapbeurt. De betonnen landhoofden waar de uiteinden van het viaduct op steunen, worden gerenoveerd zodat ze weer minimaal dertig jaar meekunnen. Vanaf januari 2021 wordt het viaduct aan de zuidkant ook vijf meter verbreed.

Inrichten werkterreinen

Van maandag 12 tot en met donderdag 15 oktober richt BAAK aan de noordkant van de A20 werkterreinen in en maakt inritten vanaf de Lepelaarsingel. Om de inritten veilig aan te kunnen leggen, worden op de fiets- en voetpaden en de rijbanen voor auto’s rijstroken tijdelijk afgesloten. Het verkeer kan altijd passeren, maar moet rekening houden met wat vertraging.

De werkgebieden voor de onderhoudswerkzaamheden onder het viaduct worden afgeschermd met een hek dat is dichtgemaakt met doek. Dit hek wordt op 16 oktober langs het fietspad geplaatst en blijft tot in januari staan. Het voetpad onder het viaduct is dan niet beschikbaar, voetgangers worden via het fietspad geleid. Tijdens werkzaamheden staan bij de twee in- en uitritten verkeersregelaars.

Lees meer over deze werkzaamheden op www.blankenburgverbinding.nl/bouwkaart

Cookie-instellingen