Nachtwerkzaamheden langs A20

01-10-2020 1023 keer bekeken

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober werkt BAAK vijf nachten aan de noordkant van de A20. Op verschillende plaatsen wordt er dan vangrail geplaatst langs de weg. Bij BP-tankstation Rijskade maakt BAAK een poort voor het bouwverkeer.

Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding wordt de A20 tussen het Kethelplein en het toekomstige knooppunt Vlaardingen verbreed van 2 naar 3 rijstroken. Er wordt dan dicht langs de snelweg gewerkt. Voor de veiligheid van de weggebruikers en van de medewerkers plaatst BAAK in oktober aan de noordzijde van de A20 op verschillende plaatsen een vangrail. Op de afbeelding ziet u waar de vangrail komt. De werkzaamheden starten aan de kant van de Vlaardingervaart en schuiven dan op richting het nieuwe knooppunt Vlaardingen. Net voor het BP-tankstation Rijskade maakt BAAK een poort voor werkverkeer. Hiervoor brengt BAAK puinfundering aan en een laag asfalt. 

Werktijden en hinder
Om de vangrail en de poort voor bouwverkeer veilig te kunnen maken, moet op de A20 richting Hoek van Holland de rechter rijstrook en het BP-tankstation Rijskade afgesloten worden voor het verkeer. Dit mag alleen in de avond en nacht als er minder verkeer op de snelweg rijdt. Daarom werkt BAAK van maandag 12 oktober tot en met vrijdag 16 oktober tussen 21:00 en 05:00 uur (op zaterdag tot 08:00 uur). Het slaan van de palen en het bevestigen van de rail kan zorgen voor geluidsoverlast in de omgeving. Mogelijk heeft u ook last van verlichting van de bouwplaats, het geluid van werkverkeer en machines. 

Cookie-instellingen