Geen doorgaand verkeer mogelijk op de Zuidbuurt van 25 tot en met 27 augustus

20-08-2020 674 keer bekeken

Vanwege werkzaamheden is van dinsdag 25 augustus 07:00 uur tot en met donderdag 27 augustus 19:00 uur de Zuidbuurt ter hoogte van het bouwterrein Blankenburgverbinding afgesloten voor al het verkeer. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Afsluiting en omleidingen

Voor werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding wordt de Zuidbuurt ter hoogte van het bouwterrein voor al het verkeer afgesloten. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Alle woningen en bedrijven blijven in deze periode bereikbaar.

·         Woningen tot en met Zuidbuurt 38/Zuidbuurt 77 zijn alleen bereikbaar via Maassluis.

·         Woningen vanaf Zuidbuurt 77a/Zuidbuurt 40 zijn alleen bereikbaar via Vlaardingen.

Fietsverkeer wordt omgeleid via de Broekpolderweg. De fietsroutes worden aangegeven met gele borden. Aan het begin en het einde van de Zuidbuurt staan verkeersregelaars die automobilisten op de afsluiting en omleidingsroutes via de A20 en Maassluissedijk attenderen.

Werktijden en hinder

Naast verkeershinder zorgen de machines en het werkverkeer voor beperkte geluidshinder in de omgeving. De werkzaamheden vinden in principe plaats tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Als er meer tijd nodig is, dan wordt in de avond en nacht doorgewerkt, zodat de Zuidbuurt op tijd weer opengesteld kan worden. De werkzaamheden in de avond en nacht geven weinig hinder in de omgeving.

Werkzaamheden

Over de hele breedte van de Zuidbuurt worden sleuven in de weg gegraven, daarin worden ankers voor damwanden en mantelbuizen geplaatst. Door de mantelbuizen komen later in het project verschillende kabels te liggen, bijvoorbeeld voor stroom. Na plaatsing worden de sleuven dichtgemaakt en wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht. Op de leidingenbrug die over de Zuidbuurt staat, wordt een extra buis gehesen voor de afvoer van water naar het Scheur.

Cookie-instellingen