Voor ieder wat wils in het Informatiecentrum

06-08-2020 801 keer bekeken

In het informatiecentrum Blankenburgverbinding kun je alles horen, lezen, zien en beleven over de realisatie van de nieuwe rijksweg A24. In de maand augustus besteden we in en rond het Informatiecentrum speciaal aandacht aan het thema Groot Grondverzet.

Er gebeurt veel rond het project, letterlijk te veel om in het informatiecentrum op te noemen. Daarom zetten we iedere maand naast ons reguliere aanbod één actueel thema in de spotlights. In de maand augustus besteden we speciaal aandacht aan het thema Groot Grondverzet.

Bij de bouw van de Maasdeltatunnel en Hollandtunnel komt veel grond vrij. Deze grond slaan we op in gronddepots. Als de tunnels klaar zijn, wordt dezelfde grond gebruikt om de tunnels af te dekken en voor de herinrichting van de gebieden rond het project. Denk hierbij aan het Oeverbos en de Grondwal bij Rozenburg. Kom luisteren naar onze voorlichters, zij vertellen je graag meer over de grondsoorten die vrijkomen en hoe die worden hergebruikt. In het informatiecentrum staan emmers met verschillende soorten grond en zand, zodat je van dichtbij de verschillende soorten grond uit de omgeving kunt zien en voelen.

Ook buiten is genoeg te beleven. Tot eind augustus staan er voor de deur van het informatiecentrum kranen en een shovel die worden ingezet bij het werk. Voor de kleine Bob de Bouwers is mogelijk om met helm en oranje vestje hiermee op de foto te gaan. Het komt niet iedere dag voor dat je deze machines van zeer dichtbij kunt bekijken, dus breng je camera of smartphone mee! En mocht het weer minder mooi zijn, ook binnen valt er voor kinderen voldoende te beleven.

Het centrum kent een breed aanbod. Op panelen zijn de achtergronden over het project te lezen, er zijn video’s en vlogs te zien over de werkzaamheden en vanaf de uitkijkpunten kan je het imposante werk live volgen. Naast de Blankenburgverbinding is er ook informatie te vinden over de projecten van het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland en van het platform Lokale Economie en Maatschappij (LEM).

Reserveer je bezoek. Kom kijken, ruiken en voelen.

Cookie-instellingen