Eerste betonstort dekken viaduct over kabel- en leidingenstrook

02-03-2020 584 keer bekeken

Over de kabel- en leidingstrook bij Rozenburg bouwen we vier viaducten naast elkaar. De viaducten bouwen we op met pijlers met daartussen de dekken waar in de toekomst de rijbaan op komt. In totaal maken we 20 dekken.

Op donderdag 20 februari is hetbeton van het eerste dek gestort. Dit dek wordt 17 meter breed, 60 meter lang en 1,6 meter hoog. De eerste laag die nu is aangebracht is 15 centimeter. Hierop plaatst Bouwconsortium BAAK ruimtebesparingen en omhullingsbuizen waarin de stalen kabels die ze door het dek trekken en op spanning zetten. In maart kan de de tweede, veel dikkere laag beton worden gestort.

Het dek ligt een op een grote tafelconstructie die over de kabel- en leidingenstrook is gebouwd. Zo houdt BAAK de strook vrij van zware bouwactiviteiten. Als het dek klaar is en het beton uitgehard, schuiven ze het in zijn geheel zo’n 45 meter op naar de meest westelijke pijlers. Daarna wordt op de tafel een tweede dek gemaakt. Dit ligt dan al op de juiste plek. Meer informatie over de bouw van het viaduct vindt u hier.

  

Cookie-instellingen