Werkzaamheden op de Noordoever komende periode

19-12-2019 1990 keer bekeken {0} reacties

In 2020 worden er bij de Broekpolderweg verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Hiermee maken we ruimte om knooppunt Vlaardingen aan te kunnen leggen en de A20 te kunnen verbreden. Daarnaast gaat BAAK verder met het nat ontgraven van de Hollandtunnel.

Terugblik
In 2019 zijn de eerste zichtbare stappen gezet naar de realisatie van de Blankenburgverbinding. Zo hebben we een viaduct onder de Hoekse Lijn geschoven, hebben we een loskade voor schepen aangelegd en zijn de contouren van de Maasdeltatunnel en de Hollandtunnel duidelijk zichtbaar in het landschap. Het informatiecentrum en de uitkijkpunten zijn geopend en de eerste fietsrondleiding was een feit op 7 december.

Vooruitblik
Broekpolderweg
Voor de verbreding van de A20 en het realiseren van knooppunt Vlaardingen is het noodzakelijk dat de Broekpolderweg ten westen van het BP tankstation/verzorgingsplaats Rijskade een stukje naar het noorden wordt verlegd. Hiervoor is het noodzakelijk dat er in januari 2020 een aantal bomen, grenzend aan de Broekpolderweg worden verwijderd. Na het verwijderen van deze bomen vindt er archeologisch onderzoek plaats, worden kabels en leidingen verlegd/aangesloten en wordt er voorbelasting aangebracht. Uiteraard worden alle verwijderde bomen gecompenseerd, grotendeels op de huidige locatie. Autoverkeer kan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Houdt hiervoor de bouwkaart in de gaten op www.blankenburgverbinding.nl/bouwkaart.

Persriool vervangen
In het voorjaar van 2020 zal BAAK samen met gemeente Vlaardingen een persrioolleiding vervangen langs de Broekpolderweg ter hoogte van de sportvelden. Zodra hier meer over bekend is zal dit via gemeente Vlaardingen gecommuniceerd worden.

Werkzaamheden A20
In de tweede helft van 2020 wordt gestart met de werkzaamheden voor verbreding van de A20. Voordat deze werkzaamheden van start gaan wordt u hierover geïnformeerd via een klankbordgroep en een informatieavond. Uiteraard bent u ook altijd welkom in het informatiecentrum.

Deelname aan Klankbordgroep A20
Wilt u meepraten over de werkzaamheden aan de A20 voor project Blankenburgverbinding? Meld u dan aan voor de klankbordgroep A20 via blankenburgverbinding@rws.nl. Voorwaarde voor deelname is dat u in de directe omgeving van de A20 woont/werkt en u een achterban vertegenwoordigt.

Hollandtunnel
De onderdoorgang onder de Hoekse lijn staat inmiddels vol water. Het nat ontgraven is in volle gang waarna later onder water een betonnen vloer gestort wordt. De onderdoorgang zal medio 2020 gereed zijn, waardoor de bouwweg van de A20 naar het Oeverbos in gebruik genomen kan worden. Dit betekent dat er dan nagenoeg geen bouwverkeer meer over het onderliggend wegennet hoeft te rijden.

Cookie-instellingen