Rietputten afgesloten tot eind januari

08-11-2019 776 keer bekeken

In september is bouwconsortium BAAK gestart met werkzaamheden in de Rietputten. Slib afkomstig van de aanleg van de Blankenburgverbinding wordt er gebruikt voor de aanleg van een klein stukje van de Waterharmonica. De werkzaamheden voor dit project van het Hoogheemraadschap van Delfland lopen uit.

De Waterharmonica is een onderdeel van het project S.C.H.O.O.N. van het Hoogheemraadschap van Delfland. De werkzaamheden voor de aanleg van dit kleine stukje Waterharmonica lopen uit. Als gevolg daarvan blijven de Rietputten langer afgesloten voor recreanten: tot eind januari 2020. De uitloop is te wijten aan verschillende tegenvallers gedurende uitvoering, waaronder de bereikbaarheid van de werklocaties en het later beschikbaar komen van het riet.

Het Hoogheemraadschap van Delfland start in 2021 met de aanleg van de rest van de Waterharmonica. Omdat zij dan ook een werkweg nodig hebben om het gebied in te kunnen komen, draagt BAAK haar werkweg waarschijnlijk aan het Hoogheemraadschap over. In de tussentijd zijn de Rietputten toegankelijk en is het veilig om over de werkweg te wandelen.

Cookie-instellingen