Tijdelijke brug voor werkverkeer over Maassluissedijk

03-10-2019 1082 keer bekeken

Met een grote kraan werd een tijdelijke hulpbrug over de Maassluissedijk en het naastgelegen fietspad gelegd. Deze brug is in drie delen aangevoerd en ter plaatse samengesteld. De hulpbrug steunt op twee rijen damwanden die in september al werden aangebracht.

Tussen de damwanden zijn stalen buizen (stempels) gelast die voor een sterke constructie zorgen.

De brug is 31,5 meter lang, 8 meter breed en ligt 6 meter boven de weg. Er komen twee rijstroken op te liggen waarover voertuigen tot 60 ton, kunnen rijden. Het wegverkeer op de Maassluissedijk kan er veilig en ongehinderd onderdoor.

Nu oogt het geheel nog wat vreemd: er ligt een brug waar nog niet overheen kan worden gereden. De ophogingen aan de buitenzijden brengen we de komende maanden aan. Hier komt de weg op te liggen.

De brug is een onderdeel van de logistieke route die tussen het Scheur en de A20 komt te liggen. Via deze route worden onder andere materialen die vanaf medio 2020 nodig zijn voor de aanleg van de Hollandtunnel getransporteerd.  Deze materialen komen via het water of de A20 naar de bouwlocatie.

Een onderdeel van de logistieke route is een onderdoorgang van de Hoekse Lijn. De aanleg hiervan is eind 2018 gestart en nu in volle gang. Medio 2020 is de bouwweg gereed en gaat het bouwverkeer hiervan gebruik maken.

Hieronder staan foto's van het inhijsen van de tijdelijke brug voor het werkverkeer. Op de luchtfoto is ook goed te zien hoe de omleiding van de Maassluissedijk loopt.

    

Cookie-instellingen