Zaterdag 5 oktober informatiecentrum open

04-10-2019 1067 keer bekeken

Op zaterdag 5 oktober is het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding open voor het publiek. Deze dag staat de ondergrondse wereld centraal. Kom langs en hoor alles over de ondergrondse wereld van kabels en leidingen.

Bijna 5000 kilometer aan leidingen en kabels liggen ondergronds in de Rotterdamse haven. Daardoor wordt bijvoorbeeld ruwe olie, stroom en drink-, proces- en koelwater getransporteerd. Vanaf de Rotterdamse haven lopen de kabels en leidingen langs doorgaande wegen het gebied in, zo ook langs de Droespolderweg bij Rozenburg. Bij de aanleg van de Blankenburgverbinding kruisen we deze plek.

Hoe bouw je zorgvuldig om die ondergrondse infrastructuur heen, terwijl de leidingen in gebruik zijn? Hoe houd je de kabels en leidingen bereikbaar als de nieuwe snelweg er ligt? Er zijn creatieve en innovatieve oplossingen bedacht om hier mee om te gaan. We bouwen hier vier viaducten door middel van een zogenoemde tafelconstructie. Aan de hand van filmpjes en animaties vertellen we u hier graag meer over. Geïnteresseerd? U bent van harte welkom tijdens een van de presentaties om 11 uur, 13 uur of 15 uur op zaterdag 5 oktober.

Het informatiecentrum aan de Maassluissedijk 199 in Vlaardingen is zaterdag 5 oktober geopend tussen 10 uur en 16 uur. U kunt elk moment binnenlopen en ook de rest van het informatiecentrum bekijken. De toegang is gratis. Bezoekers uit Rozenburg kunnen gratis met de fiets van het pontje tussen Rozenburg en Maassluis gebruik maken. Meld u hiervoor voor vrijdag 4 oktober 16 uur aan via een mail naar blankenburgverbinding@rws.nl, onder vermelding van ‘Veerpont 5 oktober’ en het aantal personen.

Het informatiecentrum is ook doordeweeks open van woensdag tot en met vrijdag tussen 10 uur en 16 uur. Wilt u het informatiecentrum met een groep of school bezoeken? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl/informatiecentrum voor de mogelijkheden.

Cookie-instellingen