Bouw Maasdeltatunnel in juli van start

28-06-2019 2762 keer bekeken

Afgelopen week heeft gemeente Vlaardingen de omgevingsvergunning voor de bouw van de Maasdeltatunnel verleend aan bouwconsortium BAAK, die de bouw in opdracht van Rijkswaterstaat uitvoert. De voorbereidende werkzaamheden waren in september 2018 al begonnen.

Werkzaamheden bij Vlaardingen en Rozenburg starten juli 2019

BAAK bouwt in de eerste fase van de aanleg de wanden van de Maasdeltatunnel. Tussen deze wanden wordt later de tunnel uitgegraven. Als de wanden zijn geplaatst, worden er ankerpalen tussen de wanden in de grond geboord. Deze houden later de vloer op zijn plek. Deze werkzaamheden in de eerste fase vinden plaats vanaf juli 2019 en lopen door tot in 2020. In januari 2020 start BAAK met de bouw van de onderdoorgang onder de Maassluissedijk.

Hinder van geluid

Diverse werkzaamheden, zoals intrillen en (na)heien, zorgen voor geluid in de omgeving. Om geluid tijdens het heien te verminderen, maakt BAAK dicht bij bebouwing in Rozenburg gebruik van een mantel die om het heiblok zit. Maar helaas is geluidsoverlast niet te voorkomen.

Werktijden

Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. En als het nodig is ook op zaterdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Omdat slechts enkele dagen van tevoren wordt besloten dat zaterdagwerk nodig is, publiceren we deze werkzaamheden op www.blankenburgverbinding.nl/werkzaamheden. Ook wordt hierover een e-mail verstuurd. Wilt u deze mail ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door via omgeving@baakbbv.nl.

Bouw van Maasdeltatunnel in acht stappen

In de directe omgeving van de werkzaamheden aan de Maasdeltatunnel is een bouwbericht verspreid. In dit bouwbericht staat gedetailleerde informatie over de werkzaamheden en een uitleg in acht stappen hoe BAAK de Maasdeltatunnel gaat bouwen. Deze en eerdere bouwberichten kunt u vinden op www.blankenburgverbinding.nl/Bibliotheek/Communicatie met de omgeving

Meer informatie of vragen?

Wilt u meer weten over het project Blankenburgverbinding of de actuele werkzaamheden? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl of kom langs in ons informatiecentrum aan de Maassluissedijk 199 (Poort 53) in Vlaardingen of bezoek de informatiezuil in de bibliotheek in Rozenburg. U kunt uw vragen ook per mail stellen: blankenburgverbinding@rws.nl, of telefonisch: 0800-8002.

Cookie-instellingen