Surfpad weer open voor fietsers

05-04-2019 1910 keer bekeken

In januari sloot BAAK een deel van het Surfpad af voor de aanleg van een drijvende rietakker in de Krabbeplas en de latere bouw van de Hollandtunnel. Er waren veel vragen over de afsluiting van het fietspad: sinds de afsluiting in januari zijn er geen werkzaamheden te zien.

Ook tijdens de informatiebijeenkomst in de Buitenplaats in Vlaardingen op 26 maart 2019 kwam de afsluiting regelmatig ter sprake.

De aanleg van een drijvende rietakker in de Krabbeplas waren de eerste werkzaamheden waarvoor de afsluiting nodig was. Het zuidelijke deel van de rietakker zou voorgebouwd worden naast de Zuidplas, op de plek waar het fietspad ligt. Door vorst in januari en harde wind in maart heeft de aanleg van de rietakker stilgelegen en is de zuidelijke voorbouwlocatie nog niet in gebruik genomen. Het fietspad is daarmee te vroeg afgesloten.

Naar aanleiding van de vele klachten heeft BAAK de aanlegmethode voor de rietakker dusdanig veranderd dat de zuidelijke voorbouwlocatie niet meer nodig is en het fietspad weer open kan. Voor de start van de bouw van de Hollandtunnel moet het fietspad wel dicht. We verwachten dat dit in het voorjaar van 2020 is.

Cookie-instellingen