Samen bomen planten in wijkpark ‘t Nieuwelant

29-11-2018 1197 keer bekeken

Wijkbewoners Hans Riemens en Hanneke Brinkman van de Sociale Wijkonderneming in de Babberspolder schepten zij aan zij met projectdirecteur Hélène Moors van Rijkswaterstaat en de Vlaardingse wethouders Bart Bikkers en Bart de Leede de eerste nieuwe boom in wijkpark 't Nieuwelant.

Het officiële plantmoment vormde de aftrap voor de aanplant van 828 nieuwe bomen binnen het stedelijke gebied van Vlaardingen ter compensatie van groen dat moet verdwijnen vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding. Een deel van de bomen wordt nu al aangeplant in wijkpark ’t Nieuwelant en in het Hof-Oranjepark. Later volgen er meer bomen op 10 tot 12 locaties in de stad.

Wethouder Bikkers: “De komende jaren krijgt Vlaardingen te maken met ingrijpende werkzaamheden rond de aanleg van de Blankenburgverbinding. Voor onze stad is het belangrijk dat daar ook iets tegenover staat. Met Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK werken we aan een integrale benadering van natuur, leefbaarheid en recreatie waarbij participatie een belangrijke rol krijgt.”

Wijkpark ‘t Nieuwelant

Wijkpark ’t Nieuwelant is een bijzondere plek. Met de herinrichting van de Babberspolder is ook dit park ingrijpend aangepakt. Wijkbewoners Hans Riemens en Hanneke Brinkman van de Sociale Wijkonderneming speelden hierin een grote rol. Samen met de gemeente brachten zij bewoners, ondernemers, sportclubs en andere organisaties in de Babberspolder bij elkaar met het vernieuwde wijkpark en een krachtig wijknetwerk als resultaat. De aanwezigen werden op de locatie gastvrij ontvangen door ontmoetingsplek Stichting Buurtvrouw in het Hollandiaangebouw.

Foto: Ron van Rossum

Cookie-instellingen