Terugblik informatieavonden en starthandeling

23-10-2018 1519 keer bekeken

Begin september hebben Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie BAAK een inloopavond georganiseerd voor omwonenden in Vlaardingen en in Rozenburg. De avonden zijn goed bezocht. In Vlaardingen zijn zo’n 400 geïnteresseerden langs gekomen en in Rozenburg ruim 250 personen.

Bezoekers kregen informatie over het project Blankenburgverbinding en ook over aangrenzende projecten zoals het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland en de werkzaamheden van Shell in Rozenburg. Over het algemeen kwamen de bewoners om geïnformeerd te worden over de werkzaamheden, keken ze met belangstelling naar de getoonde 3D animatie van het tracé en werd de planning van de werkzaamheden op hoofdlijnen gedeeld. Tijdens de informatieavond op 4 september bleek er bij de bewoners van de Zuidbuurt behoefte te zijn aan een aparte voorlichtingsavond. Deze avond heeft inmiddels plaatsgevonden.

Klik hier voor foto's van de informatieavonden.

Starthandeling minister

Op maandag 17 september heeft Minister Cora van Nieuwenhuizen in het bijzijn van vele betrokkenen het startsein gegeven voor de bouw van de Blankenburgverbinding. In het EIC mainport Rotterdam sprak zij met de bedrijven in de regio. In het Oeverbos in Vlaardingen heeft ze in aanwezigheid van partners van het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland, een eerste schop in de grond gezet.

Klik hier voor een video van de starthandeling.

Cookie-instellingen