A20 twee weekenden in november afgesloten

23-10-2018 2353 keer bekeken

Van vrijdag 2 november 21:00 uur tot maandag 5 november 05:00 uur is de A20 tussen Kethelplein en Maassluis afgesloten naar Hoek van Holland. Van vrijdag 9 november 21:00 uur tot maandag 12 november 05:00 uur is de A20 afgesloten tussen Maassluis en Kethelplein naar Rotterdam.

Blankenburgverbinding

Bouwconsortium BAAK legt in opdracht van Rijkswaterstaat de Blankenburgverbinding aan. De nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Hiervoor worden twee knooppunten aangelegd, een landtunnel en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 bij Vlaardingen verbreed en worden op de A15 rijstroken aangepast.

Ter voorbereiding op de werkzaamheden voert BAAK in de eerste twee weekenden van november groot onderhoud uit op de A20 tussen Kethelplein en Maassluis. Verkeer wordt met borden langs de weg omgeleid. Rijkswaterstaat verwacht dat deze werkzaamheden verkeershinder veroorzaken bij de
omleidingsroutes. Lokaal worden, waar nodig, verkeersregelaars ingezet. Klik hier voor de omleidingroutes.

Extra reistijd: weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Werkzaamheden

Tijdens de weekendafsluitingen worden er herstelwerkzaamheden aan het asfalt uitgevoerd, een werkuitrit aangelegd, een vangrail geplaatst en bomen verwijderd. Het groen wordt binnen en buiten het project gecompenseerd. Deze werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. Waar mogelijk worden de werkzaamheden die geluidshinder veroorzaken overdag uitgevoerd. Een uitgebreide omschrijving van de werkzaamheden vindt u op www.blankenburgverbinding.nl/werkzaamheden.

Sluipverkeer

Er worden maatregelen getroffen om sluipverkeer tegen te gaan. Zo zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om deze weekenden de auto niet te gebruiken als het niet noodzakelijk is.

Cookie-instellingen