Voortgang project Blankenburgverbinding

18-07-2018 4974 keer bekeken

Rijkswaterstaat informeert u graag over de voortgang van het project Blankenburgverbinding, de nieuwe snelweg A24 tussen Vlaardingen en Rozenburg.

Waar komt de Blankenburgverbinding?

De Blankenburgverbinding verbindt de A20 aan de westkant van Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24. Dit project zorgt voor een robuust netwerk waardoor de drukte op de A15 en op de Beneluxcorridor afneemt en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de randstad verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel en een watertunnel.

Voortgang Blankenburgverbinding

Rijkswaterstaat is nog in afwachting van een uitspraak van de Raad van State over het Tracébesluit voor de Blankenburgverbinding. Rijkswaterstaat verwacht de uitspraak komende zomer. Indien de uitspraak het mogelijk maakt om te starten, zal bouwconsortium BAAK na de uitspraak aanvangen met de aanleg van de Blankenburgverbinding.

Informatieavonden begin september

Begin september vindt zowel aan de noordoever als de zuidoever een informatieavond plaats. Voor de noordoever is dit op dinsdag 4 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur, locatie Buitenplaats, Zuidbuurt 85, 3132 KA Vlaardingen.
Aan de zuidoever is dit op donderdag 6 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur, locatie Muziektheater “De Ontmoeting”, Koninginnelaan 9, 3181 GK Rozenburg.
Tijdens deze informatieavonden zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK aanwezig om u te informeren over het project, de planning van de werkzaamheden, de communicatie en de mogelijke hinder. U kunt hier ook via 3D-beelden al een eerste indruk krijgen hoe de nieuwe snelweg eruit komt te zien.

Op de hoogte blijven?

Rijkswaterstaat informeert u graag over de voortgang van het project Blankenburgverbinding en de planning van de werkzaamheden via een digitale nieuwsbrief. Deze digitale nieuwsbrief verschijnt gemiddeld 6 keer per jaar. Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van het project Blankenburgverbinding, meld u dan nu aan
via www.blankenburgverbinding.nl/nieuws/nieuwsbrief.

Aanmelden Blankenburgpanel

Uw mening is voor ons van belang. Via een digitale vragenlijst willen we bewoners en bedrijven in de directe omgeving van de Blankenburgverbinding vragen om twee keer per jaar een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt 10 à 15 minuten. Via de vragenlijst horen we graag uw mening over de volgende onderwerpen ten aanzien van de aanleg van de Blankenburgverbinding:

  • Communicatie over de werkzaamheden;
  • Hinder van de werkzaamheden en de hinderbeperkende maatregelen;
  • Uw ideeën over hoe we aanvullende hinderbeperkende maatregelen kunnen treffen;
  • Andere opmerkingen of tips van u aan Rijkswaterstaat of bouwconsortium BAAK over het project Blankenburgverbinding.

Geef u op via www.blankenburgpanel.nl

Meer informatie?

Meer informatie over het project Blankenburgverbinding vindt u op www.blankenburgverbinding.nl. Vragen kunt u stellen via de projectsite of via 0800-8002.

Cookie-instellingen