Minister Harbers onthult namen tunnelelementen

16-01-2023
1473 keer bekeken 0 reacties

Scholen uit Rozenburg en Vlaardingen hebben namen bedacht voor de twee tunnelelementen. Minister Mark Harbers onthulde de namen.

De tunneldelen van de Maasdeltatunnel gaan sinds vandaag als Alara en Isabella door het leven. Aan het eind van zijn werkbezoek aan de Blankenburgverbinding onthulde minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) beide namen op het dak van de tunnelelementen.

Zoals gebruikelijk krijgen de delen van een tunnel een tijdelijke (vrouwelijke) naam. In het kader van een namenwedstrijd bedachten groep 5-leerlingen van verschillende basisscholen in Rozenburg en Vlaardingen een toepasselijke naam. Uit de binnengekomen namen, zijn de mooiste twee gekozen. De kinderen die de winnende namen hebben bedacht, krijgen binnenkort een workshop ‘Street Art’.

‘Waterfee’ en ‘Gewijd aan God’
De winnende naam van het zuidelijke deel werd Alara (‘waterfee’). De leerlingen van PCBS de Rank uit Rozenburg kozen voor deze toepasselijke naam vanwege het sprookjesachtige karakter. Het noordelijke tunneldeel heet vanaf nu Isabella (‘gewijd aan God’). Scholieren van IKC De Schakel uit Vlaardingen legden met deze naam de link met het feit dat God het water van de Rode Zee spleet, om mensen er doorheen te laten lopen. Nu maakt de tunnel het mogelijk om onder het water van A naar B te gaan.

Speciale plek voor minister
Bij zijn bezoek aan de tunneldelen liet minister Harbers weten dat de Blankenburgverbinding voor hem ook persoonlijk een speciale plek inneemt. In zijn tijd als Rotterdamse wethouder voor Economie, Haven en Milieu (2007-2009) waren er al plannen voor het realiseren van een Nieuwe Westelijke Oeververbinding. De bewindsman is verheugd vanwege het feit dat nu ruim 15 jaar later de Blankenburgverbinding het mooie resultaat van al deze plannen is.

Tunneldelen jaar aan de kade
Afgelopen week werden beide tunneldelen naar hun tijdelijke ligplaats gevaren in de werkhaven van Damen Verolme in Rotterdam-Botlek. In de afgelopen tien maanden zijn de tunneldelen daar in het droogdok gebouwd. Over ongeveer een jaar vindt het afzinken van de tunnelelementen op de bodem van het Scheur plaats om daarmee de Maasdeltatunnel te voltooien. 
De namen Alara en Isabella zijn door Michel Steers van Graffitifun en BAAK op de tunneldelen geschilderd.

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen