Home > A20

Werkzaamheden A20 in 2023

Hanneke Blok 20-01-2023
3096 keer bekeken

In 2022 hebben we de A20 tussen het Kethelplein en de aansluiting naar de Blankenburgverbinding verbreed van 2 naar 3 rijstroken. Vanwege het koude weer eind vorig jaar hebben we niet al het werk kunnen uitvoeren. Dit schuiven we door naar dit jaar en voeren daarnaast nog afrondend werk uit.

De werkzaamheden staan hieronder aangegeven. We houden u met onder andere bouwberichten, de projectwebsite en de digitale nieuwsbrief op de hoogte van het werk en de benodigde afsluitingen.

  • In het voorjaar verleggen we in een weekend de afrit naar de Marathonweg zodat deze direct aansluit op de kruising Marathonweg/Westlandseweg. Als de afrit wordt verlegd, verwijderen we ook het tijdelijke geluidscherm dat we in het eerste weekend van december voor de afrit langs de A20 hebben geplaatst.

  • Eind november en begin december hebben we verschillende werkzaamheden op de A20 richting Rotterdam niet kunnen uitvoeren. Het gaat om het asfalteren van de toplaag tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein; het inbouwen van de voegen bij de viaducten over de Marathonweg, Vlaardingervaart, Holysingel en Lepelaarsingel en het plaatsen van een vangrail in de middenberm ter hoogte van de Westwijk. Deze werkzaamheden voeren in het voorjaar van 2023 uit tijdens twee weekendafsluitingen.

  • Ten westen van de Westwijk verwijderen we het bestaande geluidscherm dat langs de voormalige verzorgingsplaats staat en plaatsen een nieuw geluidscherm direct langs de A20.

  • Tot slot plannen we nacht- en weekendafsluiting van de A20 voor het verwijderen en plaatsten van portalen en laatste restwerkzaamheden. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen