Platform Lokale Economie & Maatschappij

2610 keer bekeken

De bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van economisch zeer groot belang. Eén van de oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren, is de aanleg van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam.

Blankenburgverbinding als impuls voor de omgeving. Rijkswaterstaat de gemeenten Rotterdam en Vlaardingen hebben samen met vertegenwoordigers van lokale ondernemers uit Rozenburg en Vlaardingen de werkgroep Lokale Economie en Maatschappij (LEM) opgericht.

 

De werkgroep heeft de ambitie uitgesproken om in de voorbereidings- en realisatiefase van de aanleg van Blankenburgverbinding te zoeken naar het creëren van meerwaarde voor het gebied, de lokale economie en maatschappij. Het doel is de aanleg van de Blankenburgverbinding een impuls te laten zijn voor het gebied en de lokale economie.

De werkgroep richt zich op activiteiten met raakvlakken op de gebieden:

  • Bedrijvigheid
  • Onderwijs & Educatie
  • Toerisme & Recreatie

Impuls voor beide oevers

De verbinding wordt aangelegd in een uniek gebied. Aan de noordkant het open polderlandschap en de gemeenten Vlaardingen en Maassluis. Aan de zuidkant het industriecomplex van de Rotterdamse haven en de deelgemeente Rozenburg. Na de aanleg ontstaat een directe verbinding tussen Vlaardingen, Maassluis en Rozenburg. Een innovatief en krachtig gebied met meer dan 100.000 inwoners. Inhoudelijk moeten de LEM-activiteiten inspelen op deze innovatieve kracht die rond de Blankenburgverbinding aanwezig is. Daarmee geeft de LEM-werkgroep, in combinatie met het Kwaliteitsprogramma, zowel een tijdelijke impuls door de vele werkzaamheden in het gebied, als een structurele impuls vanwege de verbinding zelf. Van beide kunnen het gebied de lokale economie en maatschappij profiteren.

Samenstelling werkgroep

In de werkgroep zijn naast vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en de gemeenten Vlaardingen en Rotterdam, ondernemers van de noord- en zuidzijde van het Scheur actief. Zij vertegenwoordigen onder andere:

  • IKV Ondernemend Vlaardingen,
  • TechnetKring,
  • Ondernemersvereniging Zuidbuurt,
  • Rozenburgse Winkeliersvereniging EMR en de
  • Vereniging van Rozenburgse Bedrijven (de Pothof).

Meer informatie en vragen

Wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt hebben over de LEM-werkgroep en haar activiteiten, kunt u een mail sturen naar blankenburgverbinding@rws.nl

Afbeeldingen

Blankenburgverbinding als impuls voor de omgeving

Twitter

Cookie-instellingen