Nog één keer kijken bij de Blankenburgverbinding

07-02-2024 1906 keer bekeken

Afgelopen donderdag 1 februari kregen we een bijzondere gast over de vloer. De 88-jarige Jaap Sassenburg kreeg dankzij Stichting Ambulancewens de mogelijkheid om als eerste Rozenburger nog één keer een blik in de beide tunnels van de Blankenburgverbinding te werpen.

Jaap volgde het project op de voet en was elke dag bij het project te vinden om de werkzaamheden aan de Maasdeltatunnel aan de zuidkant van het Scheur te bekijken. Hij kreeg onlangs helaas te horen dat hij ongeneeslijk ziek is en wilde graag nog één keer kijken hoe het er beneden uit ziet.

Nathalie van den Boom, coördinator van het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding aan de Maassluissedijk, kreeg dit verzoek binnen via de Stichting Ambulancewens. Zij nam meteen contact op met hoofduitvoerder Conrad Hordijk van BAAK, die dit bijzondere verzoek graag wilde inwilligen. Hoewel er nog volop gewerkt wordt in de tunnel, kon de speciale ambulance van Jaap bij wijze van hoge uitzondering doorrijden tot aan de sluitvoeg onder het Scheur, waar de Maasdeltatunnel momenteel wordt verbonden met de noordoever. Zo kon Jaap samen met zijn vrouw als eerste Rozenburgers een kijkje nemen in letterlijk het laatste stukje Blankenburgverbinding dat nog gebouwd wordt. We vroegen Jaap na afloop van het bezoek naar zijn beleving. “Ik ben diep onder de indruk van alles wat er is gebouwd en had nooit gedacht dat ik dit nog een keer zou zien. Ik heb het project vanaf het eerste begin vrijwel dagelijks gevolgd en nu gezien wat het is geworden, in één woord onvergetelijk.”

Helaas heeft ons het verdrietige bericht bereikt dat Jaap Sassenburg afgelopen maandag 5 februari is overleden. Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden.

Met medeleven, team Blankenburgverbinding

 

 

Cookie-instellingen