Afzinken tunneldeel Isabella op 8 oktober 2023

22-09-2023 1831 keer bekeken

Het noordelijke tunneldeel aan de Vlaardingse zijde van de Maasdeltatunnel wordt op 8 oktober opnieuw afgezonken naar de bodem van het Scheur.

Volg de afzinkoperatie
Het afzinken van het tunneldeel Isabella is realtime te volgen via een liveblog op onze website en onze andere digitale kanalen. Onze collega’s doen de hele dag live verslag van de afzinkoperatie. U hoeft hierdoor niets te missen. Mocht u toch op locatie een kijkje willen nemen, dan hebben we zowel op de noordoever bij poort 50 BAAK, als op de zuidoever aan de oever ten westen van de Maasdeltatunnel locaties ingericht waar een blik op de werkzaamheden kan worden geworpen. Ook het informatiecentrum is geopend.

Door werkzaamheden op en rond het bouwterrein bij de toeritten van de Maasdeltatunnel is de ruimte om te kijken beperkt en is het deze keer niet mogelijk om tribunes te plaatsen.

Wat gebeurde er eerder
Op 29 april stond alles klaar om Isabella, het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel, af te zinken naar de bodem van het Scheur. Dat liep anders dan verwacht. Over wat er gebeurde en wat de oorzaak was lees je hier.

Kom op de fiets of lopend
Mocht u vanuit het Oeverbos bij Vlaardingen het afzinken willen volgen, houdt er dan rekening mee dat hier twee windturbines worden gebouwd en het terrein en parkeerplekken grotendeels zijn afgezet. De parkeermogelijkheden zijn hier beperkt. Het fietspad langs de oever van het Scheur is met de fiets wel goed te bereiken.

Bij Rozenburg zijn, in verband met werkzaamheden aan de Boulevard ter hoogte van de Maasdeltatunnel, ook maar een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar. De oproep is om vooral lopend of met de fiets naar deze locatie te komen.

Cookie-instellingen