Informatiepunten

Het project Blankenburgverbinding heeft aan de Maassluissedijk in Vlaardingen een Informatiecentrum. Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om de werkzaamheden voor het project te volgen, zijn er informatiepunten en uitkijkpunten op verschillende locaties in Vlaardingen en Rozenburg ingericht. Wilt u meer weten? Kijk dan hieronder voor het overzicht.

Informatiezuil Bibliotheek Rozenburg

In de bibliotheek van Rozenburg staat een informatiezuil van project Blankenburgverbinding.  Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kunt u de verschillende filmpjes bekijken en is de website toegankelijk met het laatste nieuws. 

 

Informatiezuil EIC

In het Educatief Informatiecentrum Mainport Rotterdam (EIC) staat ook een informatiezuil van project Blankenburgverbinding. Het EIC laat jongeren kennis maken met de Rotterdamse haven en de vele mogelijkheden om er te werken. De informatiezuil van de Blankenburgverbinding biedt jongeren de mogelijkheid om zich te interesseren voor een groot infraproject in hun 'achtertuin'.

Informatiepunt Vlaardingen

Vanaf november 2020 komt er een informatiepunt in bibliotheek Vlaardingen. Hier is naast informatie over het project Blankenburgverbinding ook informatie te vinden over het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland

Uitkijkpunten

Er zijn drie uitkijkpunten om het werk aan de Blankenburgverbinding 'live' te kunnen volgen: 

Het uitkijkpunt naast het Informatiecentrum geeft u zicht over het Scheur en het werk aan de Maasdeltatunnel.

Het uitkijkpunt bij Poort 51 van BAAK aan de Maassluissedijk biedt u van zeer dichtbij uitzicht op de werkzaamheden van Maasdeltatunnel noord en de bouw van het Dirkviaduct.

In Rozenburg staat aan de Tijdelijke Botlekweg een uitkijkpunt van waaruit u zicht heeft op een groot deel van de werkzaamheden van de Maasdeltatunnel Zuid tot aan Knooppunt Rozenburg. In de even weken is de Gebiedsconcierge op vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur bij dit uitkijkpunt om de bouw toe te lichten. 

Fietsroute

Vanaf het Informatiecentrum kunt u een route van 10 km fietsen op de openbare weg die u langs diverse uitkijkpunten van het bouwterrein van de Blankenburgverbinding leidt. Zo komt u langs de werkzaamheden van de Maasdeltatunnel en van de Hollandtunnel. De fietsroute kunt u downloaden via deze link: download fietsroutekaart.

Cookie-instellingen