Ik en vele bewoners van Rozenburg Zuid Holland zitten met een vraag, Het gaat om Oprit 14d (vanaf de Trentweg naar de Maasvlakte) die in 2019 wordt afgesloten. Stel: De Calandbrug is defect voor meerdere uren, hoe komen wij dan op de A15 om via de Thomassentunnel te rijden. Zie in het plan geen vervangende Oprit. Wel Oprit 15 3.2km verder dan Oprit 14d. Dat betekent vanaf de Westkant in Rozenburg naar Oprit 15 ongeveer 12 km is omrijden. Toekomst mogelijk rekening rijden, is niet logis

John Haas February 06, 2019 699 keer bekeken 2 comments

2  Comments

Esther Cohen February 26, 2019

Vanaf september 2019 wordt toerit 14 van de Trentweg naar de Maasvlakte A15 inderdaad afgesloten. Dit is nodig om het nieuwe knooppunt van de A15 en de nieuwe A24 Blankenburgverbinding te maken. In de eindsituatie kan de oprit niet meer terugkomen omdat er te weinig ruimte voor is. Dit is ook vastgelegd in het in 2016 vastgestelde Trac├ębesluit Blankenburgverbinding. Voor de A15 naar de Maasvlakte is dan inderdaad toerit 15 het alternatief voor de Calandbrug. De overige aansluitingen bij de Trentweg blijven wel open. Het Havenbedrijf Rotterdam legt op de Droespolderweg bij de aansluitingen naar Rozenburg verkeerslichten aan om een veilige oversteek voor fietsers en automobilisten naar de Droespolderweg te garanderen. Naar verwachting zijn deze verkeerslichten gereed voor afsluiting van toerit 14.
Na aanleg van de Blankenburgverbinding komt er bij de Trentweg een oprit naar de A24 richting Vlaardingen. Dit geeft een extra ontsluiting voor Rozenburg naar de andere kant van het Scheur en een alternatief voor de route A15/A4 Beneluxtunnel.
Met vriendelijke groet,

Project Blankenburgverbinding


Hans Romers June 14, 2019

Uit de reactie maak ik op dat de Rozenburgers eigenlijk geen voordeel hebben bij deze tunnel. Ondanks toename van de verkeersdrukte nemen de uitvalsopties af. Bovendien zal de toename van het aantal verkeerslichten rondom het dorp de verkeersafhandeling niet bespoedigen.

Cookie settings