Noord en Zuid steeds meer verbonden

13-04-2017 740 keer bekeken

Welke nieuwe kansen biedt de Blankenburgverbinding voor ondernemers in de regio? Dat was de belangrijkste vraag tijdens de ondernemersbijeenkomst op maandag 10 april, georganiseerd door de werkgroep Lokale Economie en Maatschappij.

Een kleine 100 ondernemers uit Vlaardingen, Rozenburg, Schiedam, Maassluis, Brielle, Hellevoetsluis en Spijkenisse waren naar het Delta Hotel in Vlaardingen gekomen, thuisbasis van ondernemersvereniging ‘IKV Ondernemend Vlaardingen’. Zij werden bijgepraat over de laatste stand van zaken rond de Blankenburgverbinding en over het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland. In het kwaliteitsprogramma werken verschillende organisaties samen aan een groen en aantrekkelijk gebied voor bewoners en bezoekers aan de noord- en zuidoever rondom de nieuw aan te leggen Blankenburgverbinding.

Lokale Economie en Maatschappij

De komst van de Blankenburgverbinding betekent meer dan een fysieke verbinding. Er ontstaan ook tal van verbindingen tussen lokale ondernemers, maatschappelijke organisaties en de betrokken overheidsorganisaties. Om de Blankenburgverbinding een impuls te laten zijn voor de lokale economie en maatschappij hebben Rijkswaterstaat en de gemeenten Rotterdam en Vlaardingen samen met vertegenwoordigers van lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties de werkgroep Lokale Economie en Maatschappij (LEM) opgericht. Zij richten zich op drie pijlers: toerisme en recreatie, educatie en cultuur, en bedrijvigheid. Sinds 2016 werkt de LEM-werkgroep aan verschillende initiatieven zoals ondernemersbijeenkomsten, samenwerking met scholen uit de omgeving, wandel- en fietstochten, en een (digitale) bedrijvenmarkt waarin lokale ondernemers zich willen presenteren aan de aannemer die vanaf 2018 de Blankenburgverbinding aanlegt.

Grotere afzetmarkt en betere bereikbaarheid

Tijdens de ondernemersbijeenkomst werden presentaties gegeven door projectdirecteur Hélène Moors over de Blankenburgverbinding en door Erik van Duivenbode over Nieuw Waterland. Tussen de presentaties door was er volop ruimte om vragen te stellen. Ook volgde er een rondje door de zaal om de stemming de peilen bij verschillende ondernemers. Genoemde pluspunten: de grotere afzetmarkt en een betere bereikbaarheid, bijvoorbeeld voor de transportsector. De afsluiter van de bijeenkomst, een vijftal stellingen, liet zien dat tweederde van de ondernemers nog niet weet wat de Blankenburgverbinding precies voor hen gaat betekenen. Daar is dus nog werk aan de winkel. Over twee dingen waren bijna alle ondernemers het eens: de Blankenburgverbinding zorgt voor een nauwere samenwerking tussen de noord- en de zuidoever, in het bijzonder Vlaardingen en Rozenburg; en het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland biedt nieuwe kansen.

In het najaar van 2017 volgt de tweede ondernemersbijeenkomst. Houd deze website in de gaten en schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

Cookie-instellingen