Persbericht A20: twee weekendafsluitingen tussen Maassluis en Kethelplein

29-10-2018 4671 keer bekeken

Van vrijdag 2 november 21:00 uur tot maandag 5 november 05:00 uur is de A20 tussen Kethelplein en Maassluis afgesloten naar Hoek van Holland. Van Vrijdag 9 november 21:00 uur tot maandag 12 november 05:00 uur is de A20 afgesloten tussen Maassluis en Kethelplein naar Rotterdam.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

 Weekendafsluitingen

A20 vanaf Kethelplein richting Hoek van Holland

Vrijdagavond 2 november van 21.00 uur tot maandagochtend 5 november 05.00 uur

Naast de snelweg tussen Kethelplein en Maassluis zijn ook de af- en toerit naar Vlaardingen (9), Vlaardingen-west (8), de afrit naar Maassluis (7), verzorgingsplaats en tankstation Rijskade afgesloten. De verbindingswegen A4 naar A20 Hoek van Holland zijn ook afgesloten. De verbindingsweg A4 richting Rotterdam is vrijdagnacht en zondagnacht afgesloten tussen 22.00 uur en 05.00 uur.

A20 vanaf Maassluis richting Rotterdam

Vrijdagavond 9 november van 21.00 uur tot maandagochtend 12 november 05.00 uur

Naast de snelweg tussen Maassluis en Kethelplein zijn ook de verzorgingsplaats en tankstation Aalkeet, toerit Maassluis (7) en de toe- en afrit van en naar Vlaardingen-West (8) afgesloten. Toerit Vlaardingen (9) is alleen in de nacht afgesloten tussen 21:00 en 07:00 uur.

Omleidingsroutes

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Over de werkzaamheden

Bouwconsortium  BAAK  legt in opdracht van Rijkswaterstaat de Blankenburgverbinding aan. De nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Hiervoor worden twee knooppunten aangelegd, een landtunnel en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 bij Vlaardingen verbreed en worden op de A15 rijstroken aangepast. Ter voorbereiding op de werkzaamheden voert BAAK in de eerste twee weekenden van november groot onderhoud uit op de A20 tussen Kethelplein en Maassluis. Zo worden er herstelwerkzaamheden aan het asfalt uitgevoerd, een werkuitrit aangelegd, een vangrail geplaatst en bomen verwijderd. Het groen wordt binnen en buiten het project gecompenseerd.

De Blankenburgverbinding

De bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van groot belang voor de economie. Naast het grootste havencomplex van Europa en Greenport Westland biedt de Rotterdamse regio ruimte aan veelzijdige bedrijvigheid. Om de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de economische activiteiten ook in de toekomst te kunnen garanderen is de Blankenburgverbinding noodzakelijk. Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar. Dit alternatief zorgt voor een robuust netwerk waardoor de drukte op de A15 en op de Beneluxcorridor afneemt en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de randstad verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

Werkzaamheden aan Brienenoordbrug

Rijkswaterstaat gaat van 2 november 21:00 uur tot en met 4 november 07:00 uur ook onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het stalen brugdek en de houten brugklep van de Van Brienenoordbrug (snelweg A16) in de richting van Dordrecht naar Den Haag. Hiervoor wordt de hoofdrijbaan van de snelweg A16 afgesloten.  Rotterdam en overige bestemmingen blijven bereikbaar via de parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op blankenburgverbinding.nl of werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis).

Kaarten Omleidingsroutes

Afsluiting en omleidingsroute hoofdwegennet 2 t/m 5 november

 

Afsluiting en omleidingsroute hoofdwegennet 9 t/m 12 november

 

Lokale omleidingsroute 2 t/m 5 november

 

Lokale omleidingsroute 2 t/m 5 november

 

Lokale omleidingsroute 9 t/m 15 november

 

Cookie-instellingen